"Boot in een haven"

Dit schilderij (50x40) heeft de eigenaar in 2001 gerfd van zijn grootmoeder. In 2004 meldt de eigenaar daarover:

Tot mijn verbazing kwam ik vanmorgen op uw internetsite terecht na het intikken van de woorden "schilder braskamp" bij zoekpagina "ilse.nl".
Eind 2001 heb ik van mijn grootmoeder een schilderij geerfd welke zeer sterk lijkt op "Boot in een haven". De handtekening is identiek. De door u beschreven "serie" produktie is hier ongetwijfeld van toepassing. "Mijn" schilderij hing sinds jaar en dag bij de eettafel van mijn grootouders, die na de oorlog in Den Haag woonden alvorens naar Zutphen te verhuizen na pensionering in 1976.
Ik heb geen idee hoe mijn grootouders aan het schilderij zijn gekomen, maar uw verhaal over een schilder die zijn produkten "aan de deur verkocht" lijkt mij plausibel. Ongetwijfeld is het zo in het midden/einde van de jaren dertig in het bezit gekomen van mijn grootouders, die in die tijd echter in het noorden van het land woonden.
Afijn, er is dus weer een schilderij van Th. Braskamp opgedoken......

Genoemde grootouders woonden van ca. 1937 tot 1946 in Haarlem. Voor die tijd in het Noorden en vanaf 1946 tot 1976 in Den Haag. Veronderstellenderwijs is het schilderij verworven in de periode Haarlem.