"Bosgezicht"

Dit schilderij (120x60) werd in 2013 aangeboden op Marktplaats. Het schilderij was de eerste in zijn soort qua maat. Tot dan toe waren er niet zulke grote schilderijen opgedoken en bovendien was de verhouding (2:1) ongebruikelijk. Ook de stijl leek niet helemaal Th Braskamp, hoewel bij een schilder waarachter waarschijnlijk diverse kunstenaars schuil gaan het moeilijk is te spreken van een stijl.
De handtekening onder het schilderij was onmiskenbaar Th Braskamp. Toch wekte hij bij goed kijken enig wantrouwen. Had er een andere handtekening op gestaan (gezien het streepje boven de handtekening)? Ook de streep onder de handtekening was mysterieus. Uitvergroot leek het een soort code, maar misschien een artefact wat wel vaker voorkomt wanneer je foto's te sterk uitvergroot.

Toch gaf één en ander aanleiding verder zoeken en zo stootte ik al googlend op een bosgezicht met paard en wagen, ook van 120x60. Ook Marktplaats, dezelfde aanbieder, alleen een maand eerder. Een gelukkig toeval wilde dat de catch nog te vinden was, wat meestal bij Marktplaats niet zo is.Het schilderij lijkt toch wel heel erg veel op die van Th Braskamp, maar dan zonder handtekening. Want die van Th kan je onmogelijk over het hoofd zien. Er later opgezet? Misschien geïnspireerd door Boswerkers met paard en wagen, al googlend gevonden op mijn site. Die handtekening is niet zo fraai, maar lijkt best een beetje op die van het Bosgezicht.